4 tips voor protein shakes

Als sporter zijn ze eigenlijk onmisbaar, protein shakes, of proteïne shakes in het Nederlands. Protein shakes zijn eigenlijk eiwitten in een potje. Een poeder waar je water, melk of bijvoorbeeld vruchtensap aan toevoegt en die je vervolgens in één keer nuttigt. Protein shakes bevatten, zoals de naam impliceert, eiwitten. Eiwitten zijn cruciaal voor je spieren. Deze shakes zijn eigenlijk de makkelijkste manier om je spieren op te bouwen en de herstelperiode van je spieren na het sporten te verkleinen. Protein shakes worden steeds populairder, hierdoor kan je ze dan ook op steeds meer plaatsen kopen en er komen telkens nieuw bedrijven en merken op de markt die deze poeders aanbieden. Waar moet je op letten bij het kopen van een protein shake?

Ga niet voor goedkoop

Goedkoop is duurkoop. Trap er niet in dat je goedkope poeders gaat kopen die zogenaamd evenveel eiwitten bevatten als een dure shake. Behalve eiwitten is de kans namelijk groot dat deze goedkope shake ook boordevol vetten, koolhydraten en suikers zit. Oftewel dit zorgt alleen maar voor ongewenst gewichtstoename en geeft nauwelijks ondersteuning aan je spieropbouw.

Protein shakes zijn geen maaltijdvervanger

Een protein shake is een supplement, een toevoeging aan je dagelijkse dieet. Het mag dan bomvol eiwitten zitten en het geeft je spieren een goede boost, maar het is geen vervanger van een complete maaltijd. Het vult niet en het bevat veel te weinig andere voedingsstoffen. Je doet jezelf te kort als je protein shakes als maaltijdvervanger gebruikt. Daar komt bij dat bij een normale maaltijd je lichaam ook nog een calorieën verbrandt bij het verwerken van deze maaltijd en voor een protein shake hoeft je lichaam bijna geen moeite te doen.

Meer dan shakes

Op een gegeven moment kan je een beetje zat worden van elke dag maar die protein shakes. Maar proteïne poeder heeft meer alternatieven dan alleen het toevoegen bij water of melk. Voeg bijvoorbeeld een schep poeder toe bij pannenkoekenbeslag dat je aan het maken bent, of door de havermoutpap of iets dergelijks. Er zijn veel verschillende manieren hoe je het poeder van protein shakes effectief kan gebruiken.

Let op je voeding

Je kan proteïne poeder dus ook toevoegen aan andere dingen zoals pannenkoeken, maar houdt er wel rekening mee dat pannenkoeken vervolgens wel weer veel koolhydraten en suikers bevatten. Zorg ervoor dat je de protein shakes opneemt in een goed en gezond voedingsschema waarmee je duidelijk kan zien hoeveel voedingsstoffen je dagelijks binnenkrijgt.

Comments are closed.

  • Partner links